Svatební šaty - jak si vybrat barvu šatů, aby vyhovovala vašemu typu krásy?

2024-09-05

Zajímá vás, jak vybrat barvu svatebních šatů? Podívejte se na našeho průvodce, jak vybrat dokonalou kreaci pro váš typ krásy.

Czytaj więcej
Svatební šaty - jak si vybrat barvu šatů, aby vyhovovala vašemu typu krásy?

Svatební šaty – Jak vybrat správnou barvu pro váš typ pleti?

Při výběru svatebních šatů je důležité zvážit, která barva vám bude nejlépe sedět. Výběr barvy svatebních šatů závisí na mnoha faktorech, jako je váš typ pleti, roční období a aktuální módní trendy.

Některé barvy jsou vyhrazeny výhradně pro nevěstu, ale spektrum módních odstínů pro hosty je velmi široké. Ať už zvolíte pastelové odstíny, sytě červené, temně fialové nebo výrazně růžové, dobře zvolená barva zajistí, že váš svatební outfit bude zářivý.

Objevte nejmódnější barvy svatebních šatů a naučte se, jak je sladit s vaší pletí pro oslnivý vzhled!

Typy pleti a výběr správné barvy šatů

Výběr správné barvy svatebních šatů je klíčový pro úspěšný vzhled. Barva oblečení by neměla odpovídat pouze charakteru události, ale také by měla lichotit vašemu typu pleti. Je důležité mít na paměti, že některé barvy, jako je bílá, jsou vyhrazeny výhradně pro nevěstu, zatímco jiné, jako je černá, mohou být příliš kontroverzní pro svatební obřad.

Jak tedy vybrat perfektní odstín svatebních šatů?

Základem je identifikace vašeho typu pleti. Existují čtyři hlavní typy: jaro, léto, podzim a zima. Každý z nich má charakteristickou barevnou paletu, která nejlépe doplňuje tón vaší pleti, barvu vlasů a očí. Znalost svého typu pleti vám pomůže zúžit výběr a vybrat odstíny, které vám budou nejlépe slušet.

Jaké jsou charakteristiky jednotlivých typů pleti a jak určit svůj?

Existují čtyři hlavní typy pleti: jaro, léto, podzim a zima. Jarní typ má světlou, zlatavou pleť, zelené oči a teplé hnědé nebo blond vlasy. Letní typy mají světlou, chladnou pleť v béžových tónech, světle popelavé nebo téměř platinové vlasy a oči v chladných tónech. Podzimní typy se vyznačují teplou, mírně tmavší pletí, která může mít olivový odstín, teplé hnědé nebo zelené oči a vlasy v teplých odstínech hnědé, červené nebo kaštanové. Zimní typy mají pleť v chladných tónech, tmavé vlasy v chladných odstínech, jako je černá nebo tmavě hnědá, a tmavé nebo chladně modré oči.

Jak identifikovat svůj typ pleti:

  • Prohlédněte si tón své pleti na denním světle. Zaměřte se na to, zda má teplý, zlatavý odstín (jaro, podzim) nebo chladný, růžový či olivový odstín (léto, zima).
  • Zjistěte svou přirozenou barvu vlasů – je to teplý odstín hnědé, blond nebo červené (jaro, podzim), nebo chladný popelavý či platinový blond, černý nebo tmavě hnědý (léto, zima)?
  • Všimněte si barvy svých obočí a řas – teplé, zlatavé tóny naznačují jarní nebo podzimní typ, zatímco chladné hnědé nebo černé naznačují letní nebo zimní typ.
  • Nakonec zkontrolujte barvu svých očí. Zelené nebo teplé hnědé oči ukazují na jarní nebo podzimní typ, zatímco modré, šedé nebo chladně hnědé oči naznačují letní nebo zimní typ.

Je důležité mít na paměti, že mohou existovat individuální rozdíly v rámci každého typu pleti a někteří lidé mohou mít vlastnosti více než jednoho typu.

Vyberte dokonalý odstín svatebních šatů – barevné palety pro různé typy pleti a návrhy oděvů Lou

Při výběru svatebního outfitu zvažte, které šaty vám budou nejlépe sedět. Barva a styl jsou klíčové prvky, na které byste měli pamatovat. Správně zvolený odstín šatů vám umožní vytvořit vzhled dokonale přizpůsobený příležitosti, který zdůrazní vaše nejlepší rysy.

Jaro – světlé a teplé tóny

Jarní typ pleti vypadá nejlépe ve světlých pastelových odstínech s teplými podtóny. Ideální barvy svatebních šatů pro jarní typy jsou broskvová, meruňková, lososová, světle žlutá nebo zlatá. Tyto barvy krásně doplní typickou světlou, teplou pleť, často s pihami, a zlaté nebo načervenalé odstíny vlasů. Zelené nebo modré oči jarního typu budou nádherně zvýrazněny teplými pastely.

Svatební šaty od Lou pro jarní typ pleti: Suzi, Flare, Larysa

Léto – světlé a chladné tóny

Letní typy vypadají fantasticky ve světlých pastelových barvách s chladnými podtóny. Pro svatební šaty zvolte pudrově růžovou, levandulovou, světle mátovou, světle modrou nebo stříbrnou. Tyto odstíny zvýrazní chladný tón světlé pleti a popelavé, blond nebo hnědé vlasy. Modré, šedé nebo zelené oči letního typu budou vypadat ohromně v chladných pastelech.

Svatební šaty od Lou pro letní typ pleti: Serena, Shade, Verona

Podzim – bohaté a teplé tóny

Podzimní typy vypadají nejlépe v teplých, sytých barvách, které připomínají barvy podzimu. Svatební šaty v odstínech měděné, terakotové, olivově zelené, teplé hnědé nebo cihlové jsou ideální volbou. Tyto barvy zvýrazní teplé tóny pleti podzimního typu a doplní hnědé nebo zelené oči a vlasy v odstínech hnědé, červené nebo kaštanové.

Svatební šaty od Lou pro podzimní typ pleti: Sarah, Shen, Lexi

Zima – chladné a intenzivní tóny

Zimní typ pleti vypadá úžasně v intenzivních, sytých barvách, jako je tmavě modrá, smaragdově zelená, černá, fuchsiová nebo jasně bílá. Tyto barvy krásně kontrastují s chladným tónem pleti a tmavými vlasy zimního typu a zvýrazňují tmavé nebo chladné modré oči.

Svatební šaty od Lou pro zimní typ pleti: Mellissa, Emma, Luca

Výběr správné barvy svatebních šatů závisí na tónu pleti, ale také na charakteru a formálnosti akce. Pastelové odstíny jsou ideální pro neformální a denní obřady, zatímco syté, odvážné tóny se hodí na formální nebo večerní akce. Nezapomeňte si vybrat barvu, ve které se budete cítit pohodlně a krásně.

Prozkoumejte kolekci svatebních šatů Lou a vyberte si perfektní barvu pro svůj typ pleti!

Nasze propozycje

pixel